Skip to Store Area:

You have no items in your shopping cart.

U bent momenteel op:

Westend Estate/Calabria Anniversary Vintage Durif

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 16,95

Aanbieding prijs: € 12,95

In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: De 2013 jaargang is een nieuwe uitgave (2013) van deze port voor hun 65- jarige bestaan in 2015. De Port heeft een intens rode kleur en een levendige neus van likeur, kersen, pruimen en chocolade. Een prachtige combinatie met  zachte tannines.


Druivensoort: Durif 

Categorie Dessert wijn
Land Australië
Regio New South Wales
Druivensoort Durif
Jaar 2013
Meer informatie De 2013 jaargang is een nieuwe uitgave (2013) van deze port voor hun 65- jarige bestaan in 2015. De Port heeft een intens rode kleur en een levendige neus van likeur, kersen, pruimen en chocolade. Een prachtige combinatie met zachte tannines.

Westend Estate en Calabria

Wijngebied New South Wales.Griffite Riverina is een van de nieuwere gebieden dat voorheen weinig in de aandacht heeft gehad van de Australische wijnindustrie. Lange tijd was het bekend als leverancier van uitstekend basisfruit voor vele consumptiewijnen, maar ook niet meer dan dat. Totdat Bill Calabria zijn stempel zette op de wijnontwikkeling van het gebied. Zijn Westend Estate wijnen hebben de aandacht gericht op het potentieel dat lange tijd verborgen heeft gelegen in de wijngaarden van de Riverina region. De familie Calabria kwam in 1927 naar het Riverina gebied in de staat New South Wales (NSW) als immigranten vanuit Italië. Zij begonnen eerst onder de eigen familienaam wijn te produceren, maar wijzigden in 1945 de naam in Westend Estate. Ondanks het feit dat Bill geen wijn kan drinken vanwege een zeldzame allergie (zuren in de wijn), is het hem toch gelukt het niveau van Westend Estate aanmerkelijk te verhogen. Gelukkig is Bill niet allergisch voor het proeven van bescheiden hoeveelheden wijn en zijn wijnzintuigen zijn bovendien messcherp. Waar andere progressieve Australische wijnmakers zich richten op het maken van echte cultwijnen, gaan Bill Calabria's ambities meer in de richting van het maken van gedegen en vooral betaalbare wijnen. In de loop van de jaren 80 breidt Bill Calabria zijn basisassortiment uit met de kwaliteitsserie 3 Bridges die iets hoger geprijsd is, maar nog steeds in een redelijke prijsklasse ligt. Bill Calabria is op vele manieren een controversiële wijnpersoonlijkheid. In 1964, 16 jaar oud, begon hij zijn wijncarriere met het werken in de wijngaarden van de familie. Later promoveerde hij naar functies in de wijnkelder en uiteindelijk nam hij de gehele wijnproductie van de familie over. Westend Estate is het enige wijnbedrijf in Australie die de St. Macaire heeft en daar prachtige wijnen van maakt. Bill nam de algehele leiding van Westend Estate over in 1975 en een jaar later produceerde hij zijn eerste, volledig zelf gemaakte wijn. Hij heeft het vak eigenlijk zelf geleerd maar deed veel inspiratie op tijdens een korte cursus bij de beroemde Australische wijnmakers Brian Croser en Andrew Hood. Zelf zegt Bill in die paar dagen bij Brian en Andrew meer geleerd te hebben dan van twee jaar in de schoolbanken. Later in 1989 werkte Andrew samen met Bill op Westend Estate. Dat werd een nieuw, positief keerpunt in Westend Estate's wijnproductie.Westend Estate verwerkt de druivenrassen Semillon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Traminer, Riesling, Durif, Saint Macaire, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot.De druiven worden zowel gebruikt als mono-cépage als in blends.De wijngaarden van Riverina liggen 150 meter boven zeeniveau. Het klimaat is extreem droog en daardoor uiterst geschikt voor druiventeelt.