Skip to Store Area:

You have no items in your shopping cart.

U bent momenteel op:

Westend Estate 3Bridges Cabernet Sauvignon

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 15,95

Aanbieding prijs: € 7,95

In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: 3 Bridges Cabernet Sauvignon is een elegante en goed gestructureerde Cabernet. In de neus zwarte bessen, moerbei en hints van tabak, chocolade en mint. Tonen van rijp fruit worden aangevuld met cederhout en vanille. Dit alles resulteert in een gebalanceerde, mondvullende en smaakvolle afdronk. Advies is om de wijn te decanteren, zodat deze zich goed kan openen. 


Druivensoort: Cabernet Sauvignon 

Categorie Rode wijn
Land Australië
Regio New South Wales
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Jaar 2013
Meer informatie 3 Bridges Cabernet Sauvignon is een elegante en goed gestructureerde Cabernet. In de neus zwarte bessen, moerbei en hints van tabak, chocolade en mint. Tonen van rijp fruit worden aangevuld met cederhout en vanille. Dit alles resulteert in een gebalanceerde, mondvullende en smaakvolle afdronk. Advies is om de wijn te decanteren, zodat deze zich goed kan openen.

Westend Estate

Riverina is een van de nieuwere gebieden dat voorheen weinig aandacht heeft gehad van de Australische wijnindustrie. Lange tijd was het bekend als leverancier van uitstekend basisfruit voor vele consumptiewijnen, maar ook niet meer dan dat. Totdat de familie Calabria zijn stempel drukte op de wijnontwikkeling van het gebied. De familie Calabria kwam in 1927 naar het Riverina gebied in de staat New South Wales (NSW) als immigranten vanuit Italië. Zij begonnen eerst onder de eigen familienaam wijn te produceren, maar wijzigden in 1945 de naam in Westend Estate. Ondanks het feit dat wijnmaker Bill Calabria geen wijn kan drinken vanwege een zeldzame allergie, is het hem toch gelukt het niveau van Westend Estate aanmerkelijk te verhogen. Gelukkig is Bill niet allergisch voor het proeven van bescheiden hoeveelheden wijn en blijken zijn wijnzintuigen bovendien messcherp. Waar andere progressieve Australische wijnmakers zich richten op het maken van echte cult-wijnen, gaan Bill Calabria's ambities meer in de richting van het maken van gedegen en vooral betaalbare wijnen. In de loop van de jaren 80 breidt Bill Calabria zijn basisassortiment uit met de kwaliteitsserie 3 Bridges. Deze serie is iets hoger geprijsd, maar behoort nog steeds tot een redelijke prijsklasse. Bill Calabria is op vele manieren een controversiële wijnpersoonlijkheid. In 1964, 16 jaar oud, begon hij zijn wijncarrière met het werken in de wijngaarden van de familie. Later promoveerde hij naar functies in de wijnkelder en uiteindelijk nam hij in 1975 de gehele wijnproductie van de familie over. Een jaar later produceerde hij zijn eerste wijn. Hij heeft het vak grotendeels zelf geleerd, maar deed veel inspiratie op tijdens een korte cursus bij de beroemde Australische wijnmakers Brian Croser en Andrew Hood. Zelf zegt Bill in die paar dagen bij Brian en Andrew meer geleerd te hebben dan van twee jaar in de schoolbanken. Later in 1989 werkte Andrew samen met Bill op Westend Estate. Dat werd een nieuw, positief keerpunt in Westend Estate’s wijnproductie. Westend Estate verwerkt de druivenrassen Semillon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Traminer, Riesling, Durif, Saint Macaire, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot. De druiven worden zowel gebruikt als mono-cépage als in blends. De wijngaarden van Riverina liggen 150 meter boven zeeniveau. Het klimaat is extreem droog en daardoor uiterst geschikt voor druiventeelt.