Skip to Store Area:

You have no items in your shopping cart.

U bent momenteel op:

Tenute Silvio Nardi Rosso di Montalcino

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 18,95

Aanbieding prijs: € 17,95

In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: Intense robijn rode kleur. Aanhoudend aroma met hints van rijpe rode vruchten naast een mooie pittige component.


Druivensoort: Sangiovese

Categorie Rode wijn
Land Italië
Regio Toscane
Druivensoort Sangiovese
Jaar 2008
Meer informatie Intense robijn rode kleur. Aanhoudend aroma met hints van rijpe rode vruchten naast een mooie pittige component.

Tenute Silvio Nardi

In 1950 kocht Silvio Nardi het Casale del Bosco landgoed in Montalcino. Zijn passie voor wijnen was de aanleiding voor deze aankoop. Al snel begon hij met wijnmaken. In 1958, toen het Brunello Consortium nog niet bestond, kwamen de eerste Brunello’s al uit de kelders van Casale del Bosco. In de loop van de jaren kocht Silvio Nardi het Manachiara landgoed en het Bibbiano landgoed.

De wijngaarden van Tenute Silvio Nardi beslaan het oosten en westen van Montalcino in deze hoofdzakelijk heuvelachtige omgeving. Het oppervlak van dit gebied is verdeeld in 36 wijngaarden, die weer onderverdeeld zijn in drie verschillende landgoederen; Casale del Bosco (het hart van het bedrijf), Manachiara en Colombaiolo. De laatste twee liggen ten oosten van Montalcino op 375 meter boven de zeespiegel. De Sangiovese is de karakteristieke druivensoort die over bijna het gehele landgoed wordt gepland. Slechts op 8 van de 80 hectare worden andere druivenrassen verbouwd, daar kan men de Colorino of de internationaal meer bekende Merlot, Syrah en Petit Verdot vinden. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is 20 jaar. In 1997 vond er een grote herplanting plaats, waarbij goed werd gelet op het bonte mozaïek van het terroir, zodat de verschillende nuances goed tot hun recht komen. De ondergrond bestaan over het algemeen uit kleiige substanties met stukken zand en modder.

De Brunello di Montalcino DOC kreeg voor meerdere jaargangen zeer hoge scores, zowel in Italië als in Engeland.