Skip to Store Area:

You have no items in your shopping cart.

U bent momenteel op:

Rocca Dei Venti Antea 928

Rocca Dei Venti 928

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 11,50

Aanbieding prijs: € 9,95

In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: Deze wijn is gemaakt van de druiven Sangiovese en Syrah. Het klimaat in deze regio is droog en koud in de winter, in de zomer warm en winderig. Selectie van druiven uit het hoogtepunt van de rijpheid. Een goede fermentatie en langdurige inweking op de schil


Druivensoort: Sangiovese, Syrah

Categorie Rode wijn
Land Italië
Regio Toscane
Druivensoort Sangiovese Syrah
Jaar 2006
Meer informatie Gemaakt van de druiven Sangiovese en Syrah. Het klimaat in deze regio is droog en koud in de winter, in de zomer warm en winderig. Selectie van druiven uit het hoogtepunt van de rijpheid. Een goede fermentatie en langdurige inweking op de schil. Deze wijn is zes tot acht maanden opgelegd in jonge barriques. Geschikt om te drinken bij rood vlees, braadstuk, kaas en bijzonder geschikt bij wild zwijn. Er is een productie van slechts 2400 flessen per jaar. In 2005, 2 glaasjes Gambero Rosso behaald.

Rocca Dei Venti

De wijnmakerij Rocca Dei Venti is in 1999 opgericht door Riccardo Azaro met als doelstelling het herontdekken van de oude Morellino di Scansano (Sangiovese). Dit onderzoek duurde bijna één jaar en leverde een selectie op van vijf hectare wijngaarden, verdeeld over de diverse locaties van het grondgebied Scansanese.

In 2001 slaagden ze erin om voor deze eerste productie lovenswaardige kritieken te verkrijgen, twee glazen Gambero rosso. Ze richtten al hun pijlen op de authenticiteit en evolutie van de Morellino druif, behorend bij de Maremma met zijn eigen kenmerken en bijzonderheden. In 2002 is besloten om deze wijn de naam Anteo te geven, genaamd naar de Griekse onsterfelijke reus.

In 2004 hebben ze besloten om de kwaliteit van de Morellino te verhogen. Door een selectie te maken uit de beste druiven is er een nog betere Morellino geproduceerd, genaamd Anteo 928. Van deze wijn wordt een zeer beperkt geproduceerd, 2400 flessen per jaar.