Skip to Store Area:

You have no items in your shopping cart.

U bent momenteel op:

Bonomi Franciacorta Rosé Brut

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 26,20

Aanbieding prijs: € 25,95

In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: Schitterende roze kleur met mooie aanhoudende mousse. In de neus geuren van rood fruit, hints van aarbei en gisten. De smaak is fijn, fris en mooi in balans. De afdronk is droog en lang aanhoudend. Uitstekend te gebruiken tijdens de gehele maaltijd, goede combinatie met vleesgerechten.


Druivensoort: Pinot Nero

Categorie Mousserende wijn
Land Italië
Regio Lombardije
Druivensoort Pinot Noir
Jaar Nee
Meer informatie Schitterende roze kleur met mooie aanhoudende mousse. In de neus geuren van rood fruit, hints van aarbei en gisten. De smaak is fijn, fris en mooi in balans. De afdronk is droog en lang aanhoudend. Uitstekend te gebruiken tijdens de gehele maaltijd, goede combinatie met vleesgerechten.

Castello Bonomi

Castello Bonomi, het enige kasteel in Franciacorta, staat 275 meter boven zeeniveau op de hellingen van Monte Orfano in Coccaglio. Het landgoed beslaat meer dan 24 hectare; de wijngaarden, die op terrassen liggen, worden omringd door een eeuwenoud park in een omgeving vol met kleine dorpjes en oude gebouwen omgeven met historie en charme.

Dichtbij de Monte Orfano, in het zuiden van Franciacorta, wordt er al decennia lang de grond en wijngaarden bewerkt, welke producten van hoge kwaliteit voortbrengt. De verscheidenheid aan klimaten in Franciacorta beïnvloedt de wijnoogsten, aangezien daar de cyclus van rijping van de druiven steeds verschillend is. Door de hoge maxima en minima, grote blootstelling aan zonlicht en de kalkhoudende grond, maakt het Monte Orfano tot een van de belangrijke wijngebieden van Franciacorta. Monte Orfano heeft zelfs zo’n rijke grond dat planten uit gematigde gebieden, zoals kappertjes, kunnen groeien. Deze karakteristieken geven de wijn een rijkere structuur en hoger alcoholpercentage.