Skip to Store Area:

U hebt niets in uw winkelwagen.

U bent momenteel op:

Meer afbeeldingen

Bodegas Antonio Arreaz A2 Verdil

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,90
In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: De wijn is levendig met een volle en brede smaak. Hij de smaak is wit fruit en bloemen , oranjebloesem en seringen, in de geur met een beetje kruidigheid. De druiven voor deze wijn worden 's nachts geoogst, om de frisheid te behouden. Lekker bij alle soorten zeevruchten en vis, hors d’oeuvres lichte gerechten en rijstgerechten.


Druivensoort: Verdil

Categorie Witte wijn
Land Spanje
Regio Valencia
Druivensoort Nee
Jaar 2016
Meer informatie

De Verdil druif is een inheems ras van Valencia en werd doorgaans gebruikt voor anonieme bulkwijnen. Maar Toni Arraez zag veel meer potentie in dit ras, dat overigens steeds schaarser is geworden. Zo bewerkt hij de wijngaarden op een andere manier en heeft hij daarmee de rendementen fors naar beneden gehaald. De wijnstokken zijn inmiddels ruim 30 jaar oud. Druivensoort: Verdil

Wijnhuis Cuatro Rayas

Cuatro Rayas is gelegen in het hart van DO Rueda en is goed voor meer dan 20% van de totale productie van het gebied. Het wijnbedrijf werd opgericht in 1935 en heeft zich sindsdien perfect aangepast aan de nieuwste trends in wijnbouw en wijnproductie. Daarnaast blijft het constant investeren in technologie, marketing en communicatie. Dit, samen met de uitstekende klantenservice, maakt Cuatro Rayas tot het boegbeeld van Spaanse witte wijnen.


Het wijnbedrijf produceert op het moment meer dan 20% van de wijn die wordt gebotteld in het DO Rueda. In een jaar zo lastig als dat van 2010, bracht het wijnbedrijf 11 miljoen flessen naar de markt. De producten van het bedrijf zijn marktleiders op het gebied van witte wijn consumptie in Spanje en ontegenzeggelijk favoriet onder de consumenten in Castilla y Leon.


De wijnmaker van de familie. Angel Calleja behoort tot de eerste groep van wijnmakers van de Vid School of Madrid, waar hij in 1975 afstudeerde met de beste cijfers in de historie van de school. Hij ging daarna direct aan de slag bij de Technical Department van Cuatro Rayas. Vanaf toen heeft hij zich ontwikkeld als wijnmaker, net zoals de wijnproductie zich ontwikkelde in hoeveelheid en kwaliteit. Dit geeft Angel ieder jaar weer een nieuwe uitdaging.

Tegenwoordig is hij een van de meest prestigieuze wijnmakers. Niet alleen van de regio, maar ook nationaal. Hij neemt deel aan de testpanels van de Regulatory Boards of Rueda, Toro en Cigales, alsook zit hij in de jury van de Zarcillo en Manojo awards.