Skip to Store Area:

U hebt niets in uw winkelwagen.

U bent momenteel op:

Porta Winery Carmenère Reserve

Porta Winery Carmenère Reserve

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad.

Normale prijs: € 8,95

Aanbieding prijs: € 7,95

Snel overzicht

Omschrijving Deze wijn is gemaakt van de typisch (inheemse) Carmenère druif en heeft een intens donkerrode kleur. Fascinerende geur van zwarte peper, cassis, kruiden, zwarte vruchten en paprika. Rijping van 6 tot 8 maanden op Franse eikenhouten vaten.


Druivensoort: Carmenère

Categorie Rode wijn
Land Chili
Regio Maipo Vallay
Druivensoort Carmenere
Jaar 2009
Meer informatie Deze wijn is gemaakt van de typisch (inheemse) Carmenère druif en heeft een intens donkerrode kleur. Fascinerende geur van zwarte peper, cassis, kruiden, zwarte vruchten en paprika. Rijping van 6 tot 8 maanden op Franse eikenhouten vaten.

Casa Porta en Porta Winery

Wijngebieden o.a. Cachapoal, Bio-Bio, Aconcagua, Maipo, Central, Rapel Valle.

Opgericht door uit Spanje geëmigreerde familie Gutierrez-Porta. Zij vestigden zich in de Cachapoal vallei ten zuiden van de historische stad Rancagua. De 180 hectare land die zij kochten, plantten zij vrijwel direct druivenranken. De eerste jaren verkochten zij hun opbrengst alleen aan collega wijnproducenten.

Pas in 1991 lanceerden ze hun eigen lijn onder de naam Porta, waarmee ze direct een van de pioniers bleken te zijn als zogenaamde ’boutique winery’. In 1997 werd de Corpora Vineyards & Winery SA. eigenaar van Casa Porta. Onder het bewind van dit bedrijf werd een nieuwe weg ingeslagen voor Porta. De visie is om wijnen te produceren die afgestemd zijn op het terroir. Dit leidde indirect tot de aankoop van andere gronden in diverse gebieden; Bio-bio, Maipo, Rapel en de Acongua valley. Ieder gebied heeft zijn specifieke karaktereigenschappen voor de optimale groei en productie van druif en wijn.

Het 25 jaar oude Domein Vina Porta leidde een betrekkelijk onopvallend bestaan totdat baron van Rothschild interesse toonde in een samenwerking. In recordtijd werd het Domein in de jaren negentig van de vorige eeuw gereorganiseerd. Uit Frankrijk werd de modernste apparatuur gehaald, zoals druivenpersen, temperatuur-gecontroleerde cuvees en eiken vaten. De oogst en de vinificatie staan onder toezicht van de Franse oenoloog Yves Pouzet. Dit is mogelijk door de ligging van Chili op het zuidelijk halfrond. De oogst vindt plaats in maart en in die tijd is er in Bordeaux niet veel te doen.

Na de succesvolle introductie van Agustinos 1995, 1997, 1999 en 2000 die onder leiding stond van Jorge Gutierrez zegt Yves Pouzet: "Wij maken nu een nieuwe creatie op Grand Cru niveau, in de traditie van de grote Bordeaux wijnen." Tot op heden is Porta bezig om hun wijnen van betere kwaliteit te maken, een proces dat nooit zal eindigen?

Recentelijk zijn ze tot aankoop overgegaan van het wijnhuis Del Pasifico en produceren onder het ‘Casa Porta’ label een viertal huiswijnen.