Skip to Store Area:

U hebt niets in uw winkelwagen.

U bent momenteel op:

Porta Cima Limited Edition

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 32,95

Aanbieding prijs: € 29,95

In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: Diepe robijn kleur. De neus zeer expressieve van chocolade en zwarte hop.Zal nog beter worden na mate hij ouder word. Kruidig met overvloedig zwart fruit, gedroogde vruchten, chocolade, cassis en mint wat typisch is voor deze wijngaard. Smaak komt overeen erg geconcentreerd maar zacht met de juiste taninnes en een lange afdronk.


Druivensoort: Cabernet Sauvignon 

Categorie Rode wijn
Land Chili
Regio Aconcagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Jaar 2006
Meer informatie

Diepe robijn kleur. De neus zeer expressieve van chocolade en zwarte hop.Zal nog beter worden na mate hij ouder word. Kruidig met overvloedig zwart fruit, gedroogde vruchten, chocolade, cassis en mint wat typisch is voor deze wijngaard. Smaak komt overeen erg geconcentreerd maar zacht met de juiste taninnes en een lange afdronk.

Porta Winery

Wijngebieden Cachapoal,Bio-Bio, Aconcagua, Maipo, Central,Rapel valley. Opgericht door uit Spanje geëmigreerde familie Gutierrez-Porta. Zij vestigden zich inde Cachapoal vallei ten zuiden van de historische stad Rancagua. De 180 ha. Land die zij hadden gekocht zijn vrijwel direct beplant met druivenranken en de eerste jaren verkochten zij hun opbrengst alleen aan collega wijnproducenten.Pas in 1991 hebben ze hun eigen 'lijn' gelanceerd onder de naam ' Porta', waarmee ze direct een van de pioniers bleken te zijn als zgn. 'boutique winery'. In 1997 wordt de Corpora Vineyards & Winery SA. Eigenaar van Casa Porta.Onder dit bedrijf wordt een nieuwe weg ingeslagen voor Porta,waarbij men 'terroir' based gaat werken. De visie is om wijnen te produceren die afgestemd zijn op het terroir. Dit leidt indirect ook tot de aankoop van andere gronden in de diverse gebieden ( Bio-bio , Maipo, Rapel en Acongua vallei). Ieder gebied heeft zijn specifieke karaktereigenschappen voor de optimale groei en productie van druif en wijn.Het 25 jaar oude Domein Vina Porta leidde dus een betrekkelijk onopvallend bestaan totdat ookbaron van Rothschild interesse toonde in een samenwerking .In recordtijd werd het Domein in de jaren negentig van de vorige eeuw gereorganiseerd. Uit Frankrijk werd de modernste apparatuur gehaald, zoals druivenpersen, temperatuur-gecontroleerde cuvees, eiken vaten. De oogst en de vinificatie staan onder toezicht van de Franse oenoloog Yves Pouzet. Dit is mogelijk door de ligging van Chili op het zuidelijk halfrond. De oogst vindt plaats in maart en in die tijd is er in Bordeaux niet veel te doen. Na de succesvolle introductie van Agustinos 1995, 1997, 1999 en 2000 die onder leiding stond van Jorge Gutierrez zegt Yves Pouzet:"Wij maken nu een nieuwe creatie op Grand Cru niveau, in de traditie van de grote Bordeaux wijnen."Tot op heden is Porta bezig om hun wijnen van betere kwaliteit te maken, een proces dat nooit zal eindigen?Recentelijk zijn ze tot aankoop overgegaan van hert wijnhuis Del Pasifico en produceren onder het 'Villa Porta' label een drietal huiswijnen