Skip to Store Area:

U hebt niets in uw winkelwagen.

U bent momenteel op:

Chozas Carrascal Las Ocho

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad.

Normale prijs: € 14,25

Aanbieding prijs: € 9,98

Snel overzicht

Omschrijving Dit is een complexe wijn, waarbij geen van de gebruikte druiven de boventoon voert Deze robijn rode wijn die mettertijd qua kleur overgaat in een kersen rode wijn. Hij is fris en helder door aroma’s van specerijen zoals witte peper en toetsen van rood fruit ( bosbessen).Een krachtige, goed gebalanceerde, beetje olieachtige, zeer fijne wijn.Te gebruiken bij stevige maaltijden (vlees, vegetarisch). Oplegging zal de wijn in de tijd de kwaliteit verhogen. 

Categorie Rode wijn
Land Spanje
Regio Utiel Requena
Druivensoort Combinatie van verschillende druiven
Jaar 2006
Meer informatie Dit is een complexe wijn, waarbij geen van de gebruikte druiven de boventoon voert Deze robijn rode wijn die mettertijd qua kleur overgaat in een kersen rode wijn. Hij is fris en helder door aroma’s van specerijen zoals witte peper en toetsen van rood fruit ( bosbessen). Een krachtige, goed gebalanceerde, beetje olieachtige, zeer fijne wijn. Te gebruiken bij stevige maaltijden (vlees, vegetarisch). Oplegging zal de wijn in de tijd de kwaliteit verhogen.

Chozas Carrascal

Het door de familie gerunde wijnlandgoed, bodega in het Spaans, van Chozas Carrascal is gevestigd in San Antonio de Requena, Valencia. Het wijnlandgoed bestaat momenteel uit bijna 30 hectare waar wijnstokken, amandel– en olijfbomen groeien. San Antonio de Requena is ongeveer 66 km van Valencia verwijderd. De wijngaard is gevestigd op het Iberisch schiereiland op een hoogte van 700 meter boven het zeeniveau. Requena is een perfecte plaats om wijn te produceren. Over het algemeen een vastelandsklimaat met invloeden van het mediterrane weer. De grond is niet erg vruchtbaar zodat de kwaliteitsdruiven maar in kleine hoeveelheden geproduceerd kunnen worden.

Julián López en zijn vrouw María José ontmoetten Michel Poudou, een beroemde Franse wijnmaker die door heel Spanje en zuidelijk Frankrijk werkte. Samen besloten zij om een wijnbedrijf op te richten in het Valenciaanse gebied. Hiermee waren zij de eersten in het gebied die nieuwe variëteiten van druiven; Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc.Zij plantten 3.333 wijnstokken per hectare in plaats van de gewoonlijke 1.600. Met meer wijnstokken per hectare is er meer concurrentie. De wijnstok produceerd minder, maar kwalitatief betere druiven.

Michel Poudou en Julián hebben ook samen een kleine wijnmakerij in zuid Frankrijk, dichtbij Carcassonne gekocht. Hier worden slechts 20.000 flessen wijn van de Muscatdruif geproduceerd. Deze Muscatwijn werd in 2007 geselecteerd als één van de beste 10 wijnen van de Muscatdruif in de wereld.