Skip to Store Area:

U hebt niets in uw winkelwagen.

U bent momenteel op:

Bedin Prosecco DOC Trevisio Frizzante Spago

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,36
In winkelwagen

Snel overzicht

Omschrijving: Strogele kleur, met een lichte geur van citrus tonen van bloesem. Mooie volle smaak met in de afdronk een zacht bittertje.


Druivensoort: Glera

Categorie Mousserende wijn
Land Italië
Regio Asolano Colli Trevigiani
Druivensoort Glera
Jaar 2012
Meer informatie Strogele kleur, met een lichte geur van citrus tonen van bloesem. Mooie volle smaak met in de afdronk een zacht bittertje.

Bedin

De wijngaarden van het wijnhuis strekt uit over 40 hectaren in het hart van de DOCG Asolo wijn district. Een mooi stuk gebied tussen Mount Grappa en de Piave rivier. Om het productie beleid compleet te maken gebruiken ze uitsluitend de beste druiven. De Glera druif is in de meerderheid aanwezig de druivende druivensoort waarvan DOC en DOCG Prosecco zijn gemaakt. De resterende 5 ha worden geteeld met zwarte druivensoorten, voornamelijk Merlot en Cabernet, Malbec, gebruikt voor de productie van mousserende rose wijn. De oudste wijngaard, geplant op de heuvel van de Cornuda landgoed in 1948, is gewijd aan de teelt van lokale variëteiten zoals Bianchetta Trevigiana, Perera en Boschera: oude klonen die, toegevoegd aan de beste selectie van Glera druiven, een verrijking van de DOCG Prosecco met verrassende fruitige smaken. Voor de productie van DOC Prosecco worden Glera wijnstokken algemeen geplant bij een dichtheid van 2400 planten per hectare en een gemiddelde opbrengst van 18 ton per hectare. De "DOCG Asolo" productspecificatie bepaalt, anderzijds, een dichtheid van 3.000 wijnstokken per hectare en een opbrengst van slechts 12 ton per hectare.. De oogsttijd is afhankelijk van de druivensoorten en hun verschillende rijpheid. In het algemeen, worden ce zwarte druiven gebruikt voor de productie van mousserende rose wijn in een vroeg stadium geoogst. Glera druiven voor de productie van Prosecco worden meestal geoogst tussen augustus en september, afhankelijk ook van wijngaarden locatie en hoogteAlle stappen van het pluk tot het fermenteren van de wijn wordt gecontroleerd door de Bedin broerders. Met behulp van geavanceerd apparatuur proberen ze de hoogste kwaliteit’s norm na te streven. Het bedrijf is uitgerust met moderne vinificatie filter en botteling apparatuur. Ze gebruiken de Martinotti-Charmat methode die daarna vergist wordt bij lage tempratuur in RvS tanks. De producent heeft een totale opslagcapaciteit van 9.000 hectoliter en voor de secundaire vergisting een opslag van 1700 hectoliter.